Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

18. februára 2015

Vyberala som poháre na víno / I was choosing wine glasses

Kamarátka mala narodeniny a zaželala si poháre na červené víno. Keďže existuje množstvo typov pohárov, podľa odrody červeného víno, ktoré sa bude z nich bude piť, jednoduché želanie zrazu nadobudlo charakter výzvy.

It was my friend's birthday and she desired red wine glasses. As there are may varieties of red wine, it became suddenly a challenge.

Na každú odrodu vína by sa mal použiť iný pohár.
Vedia to však aj v slovenských reštauráciách a baroch?
Priznám sa, že v našej domácnosti máme len jeden typ pohárov na červené víno, sú to krásne brúsené poháre z krištáľového skla, v ktorých podávame víno pri špeciálnych príležitostiach. A potom máme jednoduché poháre na bežné používanie, ktoré aj keď sa pri umývaní rozbijú, nie je mi ich ľúto.
Takže asi nastal čas rozšíriť našu zbierku pohárov na víno, aby sme pokryli najbežnejšie odrody vína. Už budem vedieť, čo si zaželať ako darček ja v budúcnosti :-).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára