Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

14. februára 2015

Srdiečka / Hearts

Dnešný deň je spojený so srdiečkami. Aj u nás doma máme srdiečka, a vôbec neboli kúpené pri príležitosti sv. Valentína. Kúpila som ich v obľúbenom obchode Depot, za 1 euro. Dozdobila som ich sušenými kvetinami limonky a levandule, ktoré sme mali doma. Srdiečka stále premiestňujem, podľa počtu dekorácií v byte a podľa sezónnosti. Na jeseň, keď už budem mať nové sušené kvetiny, tak srdiečka opäť oblečiem do nového šatu. Ale o tom na budúce.

Today is linked with hearts. We have hearts at home, too and they were not bought on the occassion of St. Valentine. I bought them in my favourite shop Depot, for 1 eur only. I decorated them with dried flowers I had at home. In autumn, when new flowers will be available, I will give the hearts a new look. The hearts do not have stable place in our home; I move them around according to number of house decor and season.

slamené srdiečka z Depot-u
dĺžka šnúrky je rozdielna, tak to vytvára pekný dojem

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára