Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

31. mája 2015

Inšpirácie, kontakty a náušnice


Tento víkend som bola načerpať inšpiráciu a kontakty na Urban Markete. Šperky, tričká, kabelky, pohľadnice, ... to všetko a ešte viac ponúkalo množstvo predajcov a šikovných ľudí. 

Mňa zaujalo niekoľko tovarov a služieb, ktoré by som rada s vami zdieľala.
džemy, tašky a obaly, podložky pod notebooky, renovácia nábytku

Podložky pod notebook, ak chcete pracovať na posteli či sedačke ponúka www.popono.eu. Toto som vyhodnotila ako vhodný tip na darček.


www.popono.eu

Džemy a omáčky k mäsu ma upútali v stánku Gentle Jam - nápad mladého páru, ktorý je na svete len pol roka. Neobvyklé kombinácie s alkoholom. Napríklad ananasový džem s fínskou vodkou alebo marhuľový s whisky. Veľmi zaujímavý artikel. Vzhľadom na postup prípravy, ingrediencie a z toho vyplývajúcu cenu džemík nie je najvhodnejší na natieranie raňajkového chlebíka s maslom, ale skôr na výnimočnú príležitosť alebo ako darček. Konzumuje sa s keksíkmi.
www.gentlejam.sk
Papierové tašky, obaly, vrecká z recyklovaného papiera ponúkala milá pani. Niečo podobné už doma mám. Kúpila som ich z tchibo.sk. Aj tak je to opäť vhodný darček.
www.uashmama.sk

vrecká z recyklovaného papiera www.uashmama.sk

V poslednej dobe som na susedskej burze videla na predaj niekoľko zaujímavých, ale zničených kúskov nábytku, ktoré by po renovácii skrášľovali domov a dali mu akcent jedinečnosti. Avšak ako taký nábytok zrenovať? Na to som si netrúfla. Preto ma mladá slečna, ktorá prezentovala práve službu redizajnu milo potešila a budem zvažovať, že si nejaké pekné kreslo, stolík či stoličky predsa len kúpim a necham zrenovovať.

www.redesigned.sk
No a aby som mala aj hmatateľnú spomienku na Urban Market, kúpila som si porcelánové náušnice, ktoré plánujem nosiť so smaltovanými šperkami známej značky, ku ktorým mi práve chýbali náušnice. Vyrába ich mladá umelkyňa Lucia Kováčiková. 

www.luciakovacikova.sk
www.luciakovacikova.sk

1 komentár:

  1. Super, tu stranku redesigned si urcite pozriem. Mozno naberiem nejake inspiracie.

    OdpovedaťOdstrániť