Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

6. mája 2015

Cviklové carpaccio / Beet carpaccio

Jedna blogerka ma inšpirovala pripraviť cviklové carpaccio. Nemala som veľmi v obľube túto zeleninu, ale myslím, že výsledná chuť je príjemná a budem carpaccio z času na čas opakovane pripravovať.
 
Použila som tento recept podľa Zdenka Pohlreicha.

One blogger inspired me to make beet carpaccio. I have never liked beet so much but the final taste surprised me positively and I will continue to make carpaccio from time to time.
 
 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára