Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

10. júna 2015

Tip na letný večer / A movie for a summer evening

Ak nebudete vedieť, čo s časom počas letného večera, odporúčam pozrieť film Ex Machina.

If you do not know how to spend summer evening, I recommend watching a movie Ex Machina.
The plot is set in unspecified future, where artificial intelligence in a fuman shell will accompany us. I do not love this type of movies, but as there was a lot of attention paid to internal living out and growing mutual inclination, the movie caught my attention and I was following it in breathless suspense. In one moment it reminded me a movie HER with voiceover of Scarlett Johansson.

Film je zasadaný do nešpecifikovanej budúcnosti, keď nám spoločnosť bude robiť umelá inteligencia v ľudsky vyzerajúcej schránke, ktorá je na nerozoznanie od nášho fyzického tela. Výslovne neobľubujem filmy tohto žánru, ale keďže vo filme je okrem iného aj dôraz na vnútorné prežívanie, rodiacu sa náklonnosť, film ma zaujal a sledovala som ho so zatajeným dychom. Jednu chvíľu mi dokonca pripomenul film Ona s hlasom Scarlett Johansson.
 
Príbeh sa odohráva v luxusnej vile uprostred krásnej prírody, kde mladý programátor trávi ako výhru v súťaži týždeň u svojho šéfa, zakladateľa firmy a má tú česť podieľať sa na prelomovom experimente. A potom do deja vstupuje ona - umelá inteligencia Ava.

The story takes place in a luxurious villa amid of breathtaking country where a young programmer spends one week in his boss´s place, as a reward in firm contest. He has honour participating in a revolutionary experiment. And then artifical intelligence Ava takes her part in the story.
 
zdroj: internet

zdroj: internet
Záver filmu bol prekvapivý a smutný zároveň.
 
Film bude určite príjemným spestrením letného večera. Zaujíma ma váš názor, ak sa rozhodnete ho pozrieť.

The end of the movie was rather surprising and sad at the same time.

The movie will be a pleasant way of spending an evening and I would be interested to hear your opinion if you decide to watch it.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára