Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

28. júna 2015

Jedlá spomienka / Edible memory

Ak mám príležitosť počas ciest do aspoň trocha vzdialenejších krajín s odlišnou kuchyňou a chuťami, kde je aj iná ponuka jedla, korenín a byliniek, rada využijem možnosť a domov nám prinesiem jedlé spomienky. 

Podobne rada sprostredkujem typické chute svojim blízkym, preto sa v poslednej dobe medzi darčeky  z ciest zaradili džemy, čaje, korenie, bylinky, syry, víno.

Na začiatku roka sme cestovali na Maurícius a odtiaľ som nám priniesla tieto jedlé spomienky:


mletá škorica
Zmiešaním letej škorice a cukru vyrobím škoricový cukor
vanilkový cukor - s vanilkovými strukmi
korenie masala
Používame do rôznych indických jedál,
napr. chana masala (základom jedla je cícer)
vanilkové struky
ananásovo-mangový džem
ananásový džem

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára