Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

7. mája 2015

Kam na zmrzlinu v Bratislave? / Where for ice-cream in Bratislava, Slovakia?

V prepletených uličkách starého mesta by som si tento rodinný podnik ani nevšimla, ak by som nedostala tip, že KOUN ponúka najlepšiu zmrzlinu v meste.
 
In old city centre of Bratislava there is a family ice-cream, which I would not even spot if not searching for it by recommendation that the best ice-cream is sold there.
 
priestor je uzavretý v dvore medzi Panskou ul. a Hviezdoslavovým námestím
 
 
Tak som bola trikrát vyskúšať a bola som príjemne prekvapená kvalitnou zmrzlinou, s neobvyklými príchuťami, ktorú pripravuje absolventka uznávanej Gelato Academy v Taliansku.
 
Po potulkách Bratislavou určite odporúčam zastaviť sa u KOUN-a (okrem pondelka), aj keď niekedy je potrebné čakať v dlhšom rade. A majú dokonca aj vernostnú kartu - ak kúpiš desať zmrzlín, jednu máš zadarmo.
 
 
I went there three times and I was surprised by quality and untraditional choice of tastes prepared by a graduate from an Italian Gelato Academy. If you happen to wander round Bratislava, Slovakia, I recommend stopping by, even if you sometimes have to queue for some minutes.
 
arašidovo-vanilková (Madagaskar)

pistáciovo-jahodový sorbet



2 komentáre:

  1. Vyskusam ked budeme v Blave...a teraz idem do mraznicky pre nejaku zmrzku 😂

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow !! Zajímavý koncept... Takové podniky mám ráda. Škoda, že je od nás tak daleko. Hezké májové dny přeji Eva

    OdpovedaťOdstrániť