Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

2. mája 2015

Japonská čerešňa sakura / Japanese cherry tree sakura

Minulý týždeň sme v neďalekom okolí objavili minipark a v ňom krásnu japonskú čerešňu.

Last week we discovered not far from our home a mini park with beautiful sakura tree.




Na prvého mája sa viaže viacero zvykov, ktoré sa spájajú s bozkávaním. Tým najznámejším je bozkávanie sa pod rozkvitnutou čerešňou. Kto tak urobí, vraj si spečatí lásku na celý život. Tento zvyk sa stal módnym trendom až v 20. storočí,  a to aj pod vplyvom japonských tradícií. Japonci sú totiž veľmi hrdí na svoje zakvitnuté stromy sakury. Piknikujú pod nimi, stretávajú sa tu mladí a ľudia sa pod nimi bozkávajú. 
(Zdroj: sme.sk)

There are many customs linked to May 1st, especially about kissing. The most known is kissing under cherry tree in bloom. Who kisses under such cherry tree, he will seal the love for eternity. This custom became trendy only in the 20th century and this under influence of Japanese traditions. Japanese are very proud of their sakura trees. The go on picnic under them, it is place of meeting of young people, who kiss under them.

1 komentár: