Na Veľkú noc som sa rozhodla pripraviť tiramisu. V minulosti som ho pripravila do veľkej nádoby, ale pri servírovaní dezertu na tanier som mala problémy ho pekne aranžovať, preto som sa rozhodla recyklovať sklenené mištičky, v ktorých bol iný dezert.
Tiramisu pripravujem podľa receptu od mojej kamarátky, podľa ktorého potrebujeme:
instantná káva, amareto, 3 vajcia, 125 g cukru, 425 g mascarpone, 450 ml sladkej smotany na šľahanie, piškóty, kakao
Postup:
Bielu zmes pripravíme zmiešaním vajec s cukrom (tak dlho, až bude zostávať stopa po metličke), postupne ju pridávame do mascarpone a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
Na dno nádoby poukladáme piškóty, polejeme kávou a amaretom (ak nemám doma amareto, tak je to bez amareta), na to posypeme kakaom a zalejeme bielou zmesou. Postup opakujeme, kým nezaplníme nádobu. Končíme bielou hmotou, ktorú ozdobíme kakaom prípadne čokoládovými hoblinkami.
Podávame na druhý deň.
For Easter I decided to prepare tiramisu. I used to make it into a big bowl, but as serving was rather a challenge, I decided to recycle glass containers which I kept aside after eating dessert.
There are definitely many recipies; I have good experience with the one from my friend.
For Easter I decided to prepare tiramisu. I used to make it into a big bowl, but as serving was rather a challenge, I decided to recycle glass containers which I kept aside after eating dessert.
There are definitely many recipies; I have good experience with the one from my friend.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára