Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

23. novembra 2015

Advent sa blíži / Advent is approaching

Prvá adventná nedeľa je pred nami a ja som už pre náš domov vyrobila adventnú dekoráciu na stôl. Tentokrát je hlavná farba červená.
Čísla na sviečky som si kúpila z Bella Rose, čierna tácňa je z Depot-u a zvyšok sú šišky, škorica a zelené vetvičky.  Už sa teším, keď zapálim prvú adventnú sviečku.

The first advent Sunday is before us and I have already prepared an advent decoration for our home. A focal colour will be red this year. I already look forward to lighting the first advent candle.






6 komentárov:

  1. Úžasný advenťák ......já už jsem taky připravená:-)))
    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adventny vencek mas pekny. Tie cisielka dobry napad. Odkedy nam horelo od adventneho venceka poschodie, tak sviecky zapalujem len v skle a vencek mam len na ozdobu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak po takejto skusenosti chapem, ja nikdy nenechsvam sviecky bez dozoru, ak nie su v skle, dakujem za pripomenutie, co vsetko sa moze stat.

      Odstrániť
  3. Krásný! Taky mám ráda jednoduché věci

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hi Slavka..!! I love your blog .. you have a new follower
    angelica

    OdpovedaťOdstrániť