Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

23. augusta 2015

Krátky výlet - Rakúsko / Short trip to Austria

V dedinke Hallstatt sme sa zastavili na našej ceste z dovolenky. Je to malebné mestečko, v ktorom sa zastavil čas a mali sme možnosť vidieť drevené priečelia domov obsypané ťahavými muškátmi. Spolu s neďalekým pohorím Dachstein, kam nás vyviezla lanovka, boli zaradené do svetového prírodného dedičstva UNESCO.
V Hallstatte môžete navštíviť soľnú jaskyňu (my sme si jej návštevu odložili na inokedy) a príjemné pocity vo vás zanechá obed či večera v reštaurácii s výhľadom na jazero. Po jazere premávajú vyhliadkové lode, sú tam krásne udržiavané pláže.
Dočítali sme sa, že Číňania vytvorili kópiu tohto fotogenického mestečka, preto nás v podstate neprekvapil vysoký počet turistov z Ázie. Aj letáky a brožúry boli v čínštine. Čo ma však prekvapilo bol spôsob ich turistiky, ktorá mi zostala v pamäti - pani v strednom veku, v dokonalom make-upe a účese, s dáždnikom v ruku, aby si ochránila slonovinovú pokožku a v lanovke cez celú hlavu prehodená šatka, aby ani lúč slniečka nezasvietil na pokožku tváre. Čudné....
Hallstatt
Hallstatt
doprava je takmer vylúčená z Hallstatt
Hallstatt
jazero Hallstattersee
jazero - Hallstatt


výhľad z Dachstein



výhliadka na Dachsteine - tzv. 5 fingers

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára