Savoir vivre je slovné spojenie, ktoré z francúzštiny preložíme ako "umenie žiť".
Vo frankofónnych krajinách toto spojenie tiež označuje znalosť zdvorilosti, elegancie, dobrých mravov a bontonu.
Prenesene sa používa na označenie pre človeka, ktorý si užíva radosti života a sveta.
Cieľom blogu je podeliť sa primárne o môj spôsob užívania a vychutnávania si radostí života a sveta a sekundárne zdieľať zaujímavé informácie a piktogramy spadajúce do témy "savoir vivre" z hľadiska bontonu, elegancie, dobrých mravov.

11. júna 2015

Debordelizácia domova a života / Unclutter your life

Ešte minulý rok som kúpila knihu Debordelizace od autorky Erin R. Donald. Kniha ponúka rady, ako pristúpiť k usporiadaniu svojho domova, ak máme veľa vecí a nevieme sa s nimi rozlúčiť, ako zefektívniť svoj život a zdokonaliť činnosti tak, aby sme si užívali krásny život.

Last year I bought a book Unclutter your life in one week by Erin R.Donald. The book offers tips how to organise one´s home if we have too many things and we are not able to part with them, how to make one´s life efficient and ameliorate activites so that we can life a beautiful life.





V knihe je možné nájsť zoznam pre jarné a jesenné upratovanie podľa zaneprázdnenosti - pre zaneprázdnených, pre náruživcov a pre úspešných.
Tiež  napovie, "koľko už stačí" - uterákov, posteľnej bielizne. Čitateľ si prečíta viac o pravidle "jedno dnu, jedno von".

Určite odporúčam aspoň prelistovať, lebo aj ja som si tam našla zaujímavé inšpirácie a sú oblasti, na ktorých musím ešte popracovať.
 
You can find a list for spring and autumn cleaning according to how busy you are. It also gives sn advice on how much is enough - how many towels, bed linen, etc. You can learn more about "one in, one out" rule.
 
I definitely recommend at least skimming through the book. I found many interesting inspirations and there are areas on which I shall focus to improve in order to unclutter my life.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára