Z našej cesty na Maurícius sme si priniesli vanilkový rum. Ten mal vo fľaši vanilku a ja som rozmýšľala, čo s ňou urobím, keď sa alkohol vypije. Po troške surfovania na internete boli moje kroky jasné - vyrobím domáci vanilkový extrakt. Od toho času som urobila už viacero fľaštičiek, ale až teraz sa mi podarilo zaznamenať aj postup.
domáci vanilkový extrakt pripravený na použitie |
Potrebujeme biely alkohol, ja som použila vodku, a vanilkové struky, ktoré môžu byť aj čiastočne použité, keďže pri pečení sa podľa mojich skúseností nikdy nepodarí všetky zrniečka úplne preniesť do cesta.
Pekná sklenená fľaša urobí z pravidelného premiešavania pôžitok. Ja som doma našla takúto.
extrakt v procese - vo fľaši sú vanilkové struky |
vanilkové struky |
Základným pravidlom je dostatok času. Z času na čas premiešať. Pri prelievaní je potrebné samozrejme prefiltorovať a potom už len piecť dostatok receptov, kde sa používa vanilkový extrakt.
Zajímavý nápad :-)
OdpovedaťOdstrániťZajímavý nápad:-).. Bude se hodit.
OdpovedaťOdstrániť