Tekvicu možno použiť nielen na krásne jesenné dekorácie našich domovov, ale odrodu hokaido na vynikajúcu polievočku.
Ponúkam veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník:
Tekvicu očistíme, nakrájame na malé kúsky. Taktiež potrebujeme 2 kusy mrkvy, 1 zemiak a 1 petržlen. Aj túto zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Tekvicu a zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme po okraj zeleniny vodou. Necháme prejsť varom, potom varíme na miernom ohni, kým tekvica nezmäkne. Rozmixujeme, pridáme smotanu na šľahanie, dokoreníme (soľ, čierné korenie) a necháme prejsť varom.
Podávame s tekvicovými semiačkami, kúskami opečenej slaninky a tekvicovým olejom. Je to vynikajúca smotanová polievočka, plná vitamínov, ktorá v jeseni príjemne zahreje.
Pumpkin can serve not only as wonderful autumn decoration of our homes, but hokaido can be used for delicious soup.
I offer a simple recipe:
Peel pumkin and cut in squares. We also need: 2 pieces of carrot, 1 potato and 1 root of parsley. It shall be cut, too. Place pumpkin and vegetables in the pot, pour water just above the vegetables and cook till boiling and then let simmering till the content is soft. Then mix, add cream, salt and pepper and cook till it is boiling again.
You can serve with pumpkin seeds, pieces of grilled bacon and pumpkin oil.
Pumpkin can serve not only as wonderful autumn decoration of our homes, but hokaido can be used for delicious soup.
I offer a simple recipe:
Peel pumkin and cut in squares. We also need: 2 pieces of carrot, 1 potato and 1 root of parsley. It shall be cut, too. Place pumpkin and vegetables in the pot, pour water just above the vegetables and cook till boiling and then let simmering till the content is soft. Then mix, add cream, salt and pepper and cook till it is boiling again.
You can serve with pumpkin seeds, pieces of grilled bacon and pumpkin oil.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára